Näkymien muutos

Pörssitiedote 19.8.2013 klo 15.00

Keskisuomalainen Oyj muuttaa vuoden 2013 näkymiä

Yleinen taloudellinen suhdanne on jatkunut vaikeana, mikä on voimakkaasti heijastunut myös mediamainontaan eikä loppuvuoden aikana ole näköpiirissä käännettä parempaan suuntaan.

Aiempi konsernin loppuvuoden näkymä

Vuonna 2013 taloudellinen suhdanne jatkuu vaikeana ja on varauduttava huonon suhdanteen pitkittymiseen. Lehtiyhtymän kaupan myötä yrityksen operatiivinen tulos säilyy edellisen vuoden tasolla, edellyttäen ettei markkinassa tapahdu edelleen käännettä huonompaan.

Muutettu konsernin loppuvuoden näkymä

Suomen Lehtiyhtymän kauppa parantaa yrityksen kannattavuutta, mutta silti koko vuoden operatiivinen tulos tulee heikkenemään edellisestä vuodesta. Tilikauden tulosta rasittaa lisäksi pörssiosakkeiden alaskirjaukset ja koko tilikauden tulos tulee olemaan edellisvuotta heikompi.

Vesa-Pekka Kangaskorpi, toimitusjohtaja

“Heikosta taloussuhdanteesta johtuva sanomalehti-ilmoittelun lasku vaikuttaa Keskisuomalainen-konsernin loppuvuoden näkymiin. Matalalla säilynyt ilmoittelun taso laskee operatiivista tulostamme aiempaan näkemykseemme verrattuna. Uskomme heikon suhdanteen painavan ilmoittelua myös kahden viimeisen kvartaalin aikana.

Keskisuomalainen Oyj :n maaliskuussa ostaman Lehtiyhtymän vaikutus on konsernin tulokseen ollut positiivinen ja loppuvuoden osalta positiivinen vaikutus jatkuu. Keskisuomalainen Oyj tuotteiden kokonaistavoittavuus on säilynyt hyvällä tasolla ja digitaalisten tuotteiden myynti on kasvanut edelleen mutta ei vielä riittävästi kompensoi paperisten tuotteiden kysynnän laskua.”

Keskisuomalainen Oyj julkaisee vuoden 2013 tammi-kesäkuun osavuosikatsauksen 22.8.2013

 

Lisätiedot:

Vesa-Pekka Kangaskorpi
Keskisuomalainen Oyj
toimitusjohtaja
p. 050 688 33