Mediakonserni Keskisuomalaisen bussien digitaalisia näyttöratkaisuja toimittava Neonmedia on ostanut Mastercom Digital signage -liiketoiminnan Mastercomilta. Neonmedialla on jo aiemmin ollut käytössä Mastercom Digital signage -ohjelmistoon perustuvia palveluita, jotka sisältyvät hankittuun liiketoimintaan.

Mastercom Digital signage -ohjelmisto on Neonmedian käyttämä pilvipohjainen bussiohjelmisto mainossisällön ja matkustajainformaation tuottamiseen. Ohjelmisto tarjoaa paikkatiedon hallinnan liikkuvassa ajoneuvossa. Paikkatietoa hyödynnetään mainonnan tuotteistuksessa ja hallinnassa. Etenemisinformaatio tuotetaan yhdistämällä avoimen rajapinnan reittidata ajoneuvon paikkatietoon.

− Mediakonserni Keskisuomalainen on kasvuhakuinen toimija, joka kiihdyttää voimakkaasti digitaalista liiketoimintaansa ja on luonut asiakkailleen ainutlaatuisen kattavan mediatarjoaman. Neonmedian ympärille rakentuva digitaalisen bussimainonnan ja matkustajainformaation kokonaisuus on tästä vahva esimerkki. Tutkimme myös aktiivisesti mahdollisuuksia konseptin viemiseksi kansainvälisille markkinoille, toteaa Keskisuomalainen Oyj:n konsernijohtaja Vesa-Pekka Kangaskorpi.

− Neonmedia on Suomen markkinajohtaja paikallisliikenteen informaatiojärjestelmien tuottajana lähes tuhannen bussin kannallaan. Suomessa on asetettu tavoitteeksi kaksinkertaistaa joukkoliikenteen matkasuoritteet vuoteen 2030 mennessä ja Neonmedialla on nyt erinomaiset valmiudet olla mukana kehittämässä palveluja matkakokemuksen parantamiseksi omalla ohjelmistoalustalla, iloitsee Neonmedian toimitusjohtaja Jari Lähdemäki.

Digitaalinen ulkomainonta on älykästä

Liikkuvassa bussimediassa on erinomainen mahdollisuus hyödyntää mainonnan kohdentamista täsmälleen halutun sijainnin mukaan. Esimerkiksi bussin lähestyessä myymälää, tunnistaa älyjärjestelmä tämän ja mainosviesti nähdään bussin näytöllä relevanttiin aikaan. Brändimainonnassa esimerkiksi elintarvikebrändi voi näkyä diginäytöillä aina silloin, kun bussi kulkee ruokakauppojen läheisyydessä – ja näitä kauppoja voi olla valtakunnallisesti satoja.

Etenemisinformaation hyödyntäminen tehostaa mainonnan tavoittavuutta ja luo kaiken kokoisille toimijoille mahdollisuuden hyödyntää Suomen tavoittavimpia mainossekunteja.

Bussimedian äärellä ollaan pitkään

Keskimääräinen matkustusaika paikallisliikenteessä on noin 14 minuuttia, joten matkustajat viettävät bussimedian äärellä suhteellisen pitkän ajan. Yhden matkan aikana kaikki mainossisällöt toistuvat mainoskierron aikana vähintään 4–6 kertaa. Mainoksien ripeä toistotiheys takaa, että sisältö huomataan. Bussimainoksien huomioarvo on tutkitusti korkea jokaisessa ikäryhmässä ja myös alle 25-vuotiaat kiinnittävät sisältöihin suurta huomiota.

Neonmedia on osa Mediakonserni Keskisuomalaista. Mediakonserni Keskisuomalaisen digitaalinen ulkomainosverkosto tavoittaa tutkitusti 2,5 miljoonaa suomalaista bussien diginäytöillä, liikenneasemamedioissa ja Big One -medioilla. Neonmedian digitaalisia bussinäyttöjä on Suomessa lähes 1 000 bussissa paikallisesti ja valtakunnallisesti – kaikkiaan lähes 1 600 digitaalista bussinäyttöä. Mediakonserni Keskisuomalaisen painetut ja digitaaliset lehdet, digitaalinen ulkomainonta ja radio tavoittavat 3,1 miljoonaa suomalaista.

Kuopiolainen Mastercom on tunnettu kehittämästään infonäyttöpalvelusta sekä Kiho-palveluista, jotka ovat toimineet vuoden 2021 alusta Kihossa.