Mediakonserni Keskisuomalaisen 65 alue-, paikallis- ja kaupunkilehden verkkopalvelut uudistuivat 11.5.2022. Verkon uudistus on osa suurta kokonaisuudistusta, jossa kaikille Mediakonserni Keskisuomalaisen uutismediatuotteille luodaan yhteinen tunnistettava ulkoasu.

 

Ensimmäinen osa uudistusta tapahtui 19.4.2022, jolloin uuteen ulkoasuun siirtyi noin 80 Mediakonserni Keskisuomalaisen painettua alue-, paikallis- ja kaupunkilehteä.

Uudistuksessa on kiinnitetty erityistä huomiota verkon mobiilikäytettävyyteen. Uusi etusivun osastojaottelu tekee sisällön lukijalle helpommin löydettäväksi. Samalla se lisää etusivun juttutarjontaa.

– Jo noin 70 prosenttia kävijöistämme tulee verkkosivustoillemme mobiililaitteilla. Uudistuksessa olemme myös pyrkineet parantamaan ja helpottamaan käyttäjien liikkumista sivustolla, kertoo Keskisuomalainen-konsernin digiyksikön sisällöntuotannon kehityspäällikkö Juho Hämäläinen.

Verkon designin kehitys jatkuu edelleen. Kokonaisuudistuksen vetämisestä vastaa Sunnuntaisuomalaisen tuottaja Terhi Nevalainen.

– Kehitystyömme konkretisoitui, kun uutismediatuotteidemme uudistunut ilme painetuissa lehdissämme ja verkkopalveluissamme julkaistiin. Uudistuksen ansiosta kykenemme tarjoamaan parhaan mahdollisen asiakaskokemuksen. Mediakonserni Keskisuomalaisen lehtiuudistus on kooltaan merkittävä sekä Suomen että Euroopan mediahistoriassa, sanoo Keskisuomalainen Oyj:n konsernijohtaja Vesa-Pekka Kangaskorpi.