Mediakonserni Keskisuomalaisen bussien digitaalisia näyttöratkaisuja toimittava Neonmedia on voittanut Kuopion kaupungin hankintayksikkö Sansian järjestämän kuusivuotisen kilpailutuksen informaatio- ja mainosnäyttöjen asentamisesta Kuopion seudun joukkoliikenne Vilkun paikallisliikenteen busseihin.

Vilkku hankkii informaatio- ja mainosnäyttöjä 47 paikallisliikenteen bussiin. Sopimuskokonaisuuteen kuuluu Vilkun paikallisliikenteen bussien näyttöjen asennustyöt, huolto, ylläpito ja infra. Mediakonserni Keskisuomalainen vastaa myös näyttöjen mainosmyynnistä.

Neonmedia on valtakunnallisesti merkittävä bussien digitaalisten näyttöratkaisujen toimittaja. Kaikkiaan Neonmedialla on Suomessa jo 1 400 bussien digitaalista näyttöä sekä kaupunkien paikallisliikenteessä että kaukoliikenteessä. Mediakonserni Keskisuomalaisen digitaalisten ulkonäyttöjen DOOH-kokonaisuuteen kuuluu bussimainonnan lisäksi myös 258 digitaalista liikenneasemamediaa huoltoasemilla ja 83 digitaalista Big One -ulkonäyttötaulua ympäri Suomea. Yhteensä Mediakonserni Keskisuomalaisen painetut ja digitaaliset lehdet, digitaalinen ulkomainonta ja radio tavoittavat 3,1 miljoonaa suomalaista eli 71 prosenttia koko väestöstä.

– Matkakokemuksen parantaminen matkustajainformaatiota kehittämällä on Neonmedian palvelukehityksen keskiössä. Hienoa, että Kuopion seudun joukkoliikenne tunnistaa tämän trendin ja voimme olla mukana kasvattamassa paikallisliikenteen matkustajamääriä, sanoo Neonmedian toimitusjohtaja Jari Lähdemäki.

– Olemme strategiamme mukaisesti pyrkineet kasvattamaan tavoittavuuttamme laajentamalla systemaattisesti tuoteportfoliotamme, erityisesti digitaalisten tuotteiden osalta. Mediakonserni Keskisuomalaisella onkin Suomessa ainutlaatuisen kattava tarjoama, mistä Neonmedian bussien digitaaliset näyttöratkaisut ovat erinomainen esimerkki. Neonmedian näyttöjä on lukuisien suurimpien kaupunkien busseissa, kuten Helsingin HSL:n busseissa sekä Tampereen Nysseissä ja pian myös Kuopion Vilkun busseissa. Digitaalinen bussimainonta on kasvava liiketoiminta-alue ja olemme tutkineet mahdollisuutta toiminnan laajentamiselle myös Suomen ulkopuolelle. Pohjois-Savo on Mediakonserni Keskisuomalaiselle merkittävä markkina-alue. Olemme tyytyväisiä, että pääsemme syventämään yhteistyötä Kuopion kaupungin kanssa, sanoo Mediakonserni Keskisuomalaisen konsernijohtaja Vesa-Pekka Kangaskorpi.