Mediakonserni Keskisuomalaisen alueyhtiö Mediakonserni ESA on ostanut Keski-Häme-lehteä julkaisevan Hämeen Paikallismedia Oy:n koko osakekannan Victus Oy:ltä. Kauppakirjat allekirjoitettiin tänään torstaina ja liiketoiminta siirtyy Mediakonserni Keskisuomalaiselle 1. huhtikuuta alkaen.

Keski-Häme ilmestyy Kanta-Hämeessä Hauhon, Lammin ja Tuuloksen alueilla sekä Päijät-Hämeessä Hämeenkoskella. Kerran viikossa ilmestyvän lehden levikki on noin 4000.
– Olen iloinen, että ostajaksi valikoitui konserni, jolla on paikallislehtiosaamista ja ymmärrystä maaseudusta, sanoo eläkkeelle jäävä omistaja ja toimitusjohtaja Esa Joensuu.

Mediakonserni ESAn paikallisjohtaja Jarkko Haukilahden mukaan Keski-Häme täydentää hyvin konsernin mediatarjontaa.
– Hauho, Tuulos ja Lammi ovat mielenkiintoisia ja meille uusia alueita, siellä kiinnostava paikallislehti on pärjännyt hyvin. Hollolan Sanomien kanssa levikkialueet menevät vain hivenen päällekkäin.

Mediakonserni Keskisuomalainen laajeni Päijät-Hämeeseen ostamalla Mediakonserni ESAn vuonna 2016, viime vuonna mediakonserni laajeni Kaakon suuntaan, kun kaupat tehtiin Kaakon Viestinnän ja ESV-Paikallismedioiden kanssa.
– Keski-Häme-lehden hankinta perustuu konsernimme kasvustrategiaan. Lehti sopii hyvin kasvavaan mediaperheeseemme, Mediakonserni Keskisuomalaisen konsernijohtaja Vesa-Pekka Kangaskorpi sanoo.