Kansainvälisen uutismedian kattojärjestö INMA palkitsi perjantaina 26.5. vuosittaisessa Global Media Awards -kilpailussaan Mediakonserni Keskisuomalaisen maakunta- ja aluelehtien uutiskirjeen Tilaajaekstran oman sarjansa parhaana.

Automatisoitu ja personoitu uutiskirje Tilaajaekstra oli ehdolla parhaiden tilaajapidon parantamiseen tähtäävien hankkeiden alueellisten brändien sarjassa.

Tilaajaekstra on personoitu, tilaajakohtainen sähköpostitse lähetettävä uutiskirje. Tilaajaekstra esittelee joka arkipäivä tilaajille belgialaisen Twipe-yhtiön algoritmin valitsemia juttuja.

Algoritmi perustuu siihen, mitä tilaaja on aiemmin lukenut sivustolla sekä siihen, mitkä ovat sivuston luetuimpia juttuja sillä hetkellä.

“Tilaajaekstra on mahdollistanut uutiskirjeen hyödyntämisen yhtenä uutispalveluiden käytön aktivoimisen ja tilaajapidon parantamisen välineenä”, digitaalisen liiketoiminnan johtaja Kirsi Hakaniemi kertoo.

Ensimmäiset suunnitelmat personoiduista uutiskirjeistä tehtiin Mediakonserni Keskisuomalaisen digiyksikössä kesällä 2019. Tuolloin pohdinnassa oli uutiskirjeiden tulevaisuus digitaalista sisältömyyntiä ja asiakaspitoa edistävinä tuotteina.

Tilaajaekstra näki päivänvalonsa 28.10.2021, kun joukko sanomalehti Keskisuomalaisen digionly- ja yhdistelmätilaajia sai ensimmäistä kertaa henkilökohtaisen sisältösuositussähköpostin. Tilaajaekstraa laajennettiin asteittain vuoden 2022 aikana niin, että tällä hetkellä sen saavat 17 eri lehden tilaajat.

“Mediakonserni Keskisuomalainen on investoinut joka vuosi entistä enemmän digitaaliseen kehitykseen ja haluamme olla median murroksessa tulevaisuudessakin kehityksen kärjessä”, konsernijohtaja Vesa-Pekka Kangaskorpi sanoo.

Palkintogaalan kaikki voittajat löytyvät täältä.


Lisätietoja:

Digitaalisen liiketoiminnan johtaja Kirsi Hakaniemi
p. 050 4060 467