Keskisuomalainen Oyj on valinnut uudeksi asiakaspalvelukumppanikseen Rainmaker Group Oy:n. 

Keskisuomalainen-konserni on pitkään panostanut asiakaskokemukseen, digitaalisuuteen sekä kannattavaan kasvuun. Yksi tärkeimpiä kasvun mahdollistajia on asiakaspalvelurajapinta, jonka asiakkaat kohtaavat digitaalisesti, puhelimessa tai tapahtumissa. Keskisuomalainen-konserni tarjoaa jatkossakin asiakkaiden tarpeiden mukaista palvelua, joihin kuuluvat myös neuvonta- ja tukipalvelut. Rainmaker aloittaa asiakaspalveluhenkilöstön rekrytoinnin Jyväskylässä välittömästi.

”Keskisuomalainen-konserni on rakentunut yritysostojen kautta ja niiden myötä toimipaikoille on jäänyt useita erilaisia toimintamalleja. Strategiamme pohjalta pyrimme yhdenmukaistamaan soveltuvilta osin toimintamallejamme sekä kehittämään tekemistämme meneillään olevan digitaalisen transformaation tarpeisiin ja sen ehdoilla. Asiakaspalvelun ulkoistaminen on osa tehostamisohjelmaamme, jossa pyrimme parantamaan konsernimme tuloksentekokykyä ja sopeuttamaan kustannuksiamme vaikeaan toimintaympäristöön”, kertoo konsernijohtaja Vesa-Pekka Kangaskorpi

Keskisuomalainen Oyj suoritti sopimusasiakaspalvelun kilpailutuksen, jonka tavoite oli löytää sopivin kumppani ja palvelumalli. Ennen kilpailutusta arvioitiin laajasti markkinoilla toimivat yritykset ja käytiin keskusteluja useiden potentiaalisten kumppaniehdokkaiden kanssa.

Keskisuomalainen-konserni päätyi kumppanivalinnassaan Rainmakeriin, jolla on aiempaa kokemusta media-alan asiakaspalvelun toteuttamisesta sekä kyvykkyyttä hyödyntää teknologiaa asiakaslähtöisellä tavalla. Rainmaker on toiminut Keskisuomalainen Oyj:n kenttämyyntikumppanina Keski-Suomessa vuodesta 2023.

Asiakaspalvelun ulkoistaminen kumppanille toteutetaan vaiheittain ja tavoitteena on palvelutuotannon siirtyminen kokonaisuudessaan kumppanille lokakuun 2024 loppuun mennessä. 

Asiakaspalvelua johtaa Keskisuomalainen Oyj:n kuluttajamyynnin johtaja Milla Hänninen. Yhteistyön rakentaminen alkaa välittömästi ja rekrytoinnit käynnistetään jo tällä viikolla. 

Lisätietoja:
Vesa-Pekka Kangaskorpi
konsernijohtaja, Keskisuomalainen Oyj
p. 050 688 33