Keskisuomalainen Oyj lahjoittaa sanomalehti Keskisuomalaisen 150-vuotisjuhlavuoden kunniaksi 50 000 euroa Jyväskylän yliopistolle. Keskisuomalainen Oyj:n hallitus päätti lahjoituksesta 17.12.2021. Lahjoitus osoitetaan Jyväskylän yliopiston humanistiselle koulutusalalle.

– Konsernimme ensimmäinen lehti Keski-Suomi, joka nykyään tunnetaan sanomalehti Keskisuomalaisena, toimi jo vuonna 1871 tiiviissä yhteistyössä Jyväskylän seminaarin kanssa. Kumppanuutemme Jyväskylän yliopiston kanssa ulottuu 150 vuoden taakse ja on jatkunut elinvoimaisena läpi konsernin historian. Lahjoituksella haluamme juhlistaa päättyvää juhlavuottamme sekä yhteistyötämme Jyväskylän yliopiston kanssa, konsernijohtaja Vesa-Pekka Kangaskorpi sanoo.

– Mediakonserni Keskisuomalainen on yliopiston pitkäaikaisimpia kumppaneita. Sekä mediatalo että yliopisto toimivat tärkeinä dynamoina maakunnassa ja kummallakin on yhä tärkeämpi valtakunnallinen rooli luotettavan tiedon tuottamisessa ja välityksessä. Pidän suuressa arvossa myös sitä, että suuri osa mediatalon toimittajista ja asiantuntijoista on yliopiston kasvatteja ja myös tutkijankoulutuksen saaneita tohtoreita, rehtori Keijo Hämäläinen kiittää.