Keskisuomalainen Oyj on sijoittajana mukana oululaisessa Koukoi Gamesissa, joka julkaisee tänään ensimmäisen maailmanlaajuisen mobiilipelinsä. Koukoi Games on työstänyt ensimmäistä peliään vuoden 2015 puolivälistä lähtien. Pelin nimi on Crashing Season, areenajuoksupeli jossa ei pysähdellä, ja jossa pelaaja juoksee päin vihollisia käyttäen erilaisia eläinhahmoja, käyttäen ja parannellen samalla pikkuisia apureita ja hahmokohtaisia erikoiskykyjä. Peli on voittanut parhaan taidetyylin palkinnon matalapolygonisilla 3D-grafiikoillaan ja taidetyylillään, ja on ilmaiseksi ladattavissa Google Playsta sekä Applen App Storesta.

Crashing Season on fysiikkapainotteinen 3D-mobiilipeli, jossa yhdistyy uniikki ulkonäkö ja pelimekaniikka. Peli eroaa massasta vahvasti sillä, että se ei ole perinteinen “runner”-genren peli. Pelissä pelaaja kontrolloi hahmoja suljetun alueen sisällä, mikä erottaa sen vahvasti muista genren peleistä. ”Olemme todenneet, että moni kehittäjä ei uskalla rohkeasti koittaa samanlaista mekaniikkaa. Me haluamme rohkeasti näyttää vahvaa esimerkkiä kaikille sillä uskomme, että tekemällä rohkeasti omaa juttua tulemme menestymään.”

Koukoi Games on mobiilipeli startup, joka perustettiin alkuvuodesta 2015. Yhtiössä keskitytään tuottamaan mobiilipelejä korkeilla tuotantoarvoilla ja muistirikkailla pelikokemuksilla. Yhtiötä oli perustamassa alan ammattilaisia Roviolta ja Nokialta lähtien ja siellä jaetaan yhteinen uniikki näkemys siitä, mitä hyvät pelit ovat ja miten niitä tulisi kehittää. Koukoi sai vuonna 2015 myös miljoonarahoituksen ja voitti 2016 pidetyssä Finnish Game Awards -tilaisuudessa Vuoden Tulokas -palkinnon.

Mediakonserni Keskisuomalainen Oyj on sijoittajana peliyhtiössä. Konsernijohtaja Vesa-Pekka Kangaskorpi toteaa, että ”yhtiömme hakee tällä sijoituksella näköalapaikkaa uuteen kasvavaan liiketoiminta-alueeseen. Pelien osuus ihmisten ajankäytössä kasvaa. Näköpiirissä on myös kehityssuuntia, joissa pelillisyys yhdistyy mediaan. Selvitystemme perusteella Koukoi Games on hyvän potentiaalin omaava nuori peliyritys, jonka kasvuun halusimme mukaan. Olemme mukana ensisijaisesti sijoittajana, mutta hyödynnämme tätä myös näköalapaikkana uuteen bisnekseen.”