Keskisuomalainen Oyj on ostanut torstaina allekirjoitetulla kaupalla Loviisan Sanomien ja Pyhtäänlehden liiketoiminnat KSF Medialta. Kauppa on tarkoitus saada toteutettua 31.8.2019 mennessä.

Loviisan Sanomat ilmestyy kaksi kertaa viikossa ja sen levikkialueet ovat Loviisa, Lapinjärvi ja Pyhtää. Pyhtäänlehti ilmestyy joka toinen tiistai Loviisan Sanomien välissä ja se jaetaan jokaiseen talouteen Pyhtään alueella.

– Järjestely on luontainen jatkumo Mediakonserni Keskisuomalainen kasvustrategiassa. Yhtiömme on kasvattanut viime vuosina järjestelmällisesti liiketoimintaansa.  Keskisuomalainen Oyj osti alkuvuodesta Kaakon Viestintä Oy:n, jonka kokonaisuuteen kuuluu muun muassa Kymen Sanomat Kotkasta, ja lisäksi konserni julkaisee Porvoossa ilmestyvää Uusimaa-lehteä.

–  Kaupalla Mediakonserni Keskisuomalainen vahvistaa asemaansa Uudellamaalla sekä sisällöissä että mediapalveluissa. Loviisan Sanomat ja Pyhtäänlehti sopivat erinomaisesti Uudenmaan alueen sisältö- ja palvelukokonaisuuteen. Loviisan Sanomat on erinomainen esimerkki hyvin toimitetusta paikallislehdestä ja se on palkittu useaan kertaan, sanoo Keskisuomalainen Oyj:n konsernijohtaja Vesa-Pekka Kangaskorpi.

– Oman strategiamme ydin on tehdä journalismia ruotsiksi. Olemme iloisia, että löysimme suomenkielisille lehdillemme hyvän uuden kodin, sanoo Föreningen Konstsamfundet r.f. -yhdistyksen toimitusjohtaja Stefan Björkman.

Yhdistys omistaa KSF Median, jonka julkaisemia lehtituotteita Loviisan Sanomien ja Pyhtäänlehden lisäksi ovat Hufvudstadsbladet, Östnyland, Västra Nyland ja Hangotidningen – Hangonlehti.

 

Loviisan Sanomat ja Pyhtää-lehti tulevat osaksi Etelä-Suomen Media Oy:n liiketoimintaa.

– Ostetut lehdet täydentävät erinomaisesti tarjontaamme itäisellä Uudellamaalla. Loviisan Sanomat on perinteikäs ja arvostettu media Loviisan seudulla. Odotan innolla yhteistyötä ja kehitysmahdollisuuksia, joita kaupan myötä saamme Etelä-Suomen Median ydinalueelle, johon itäinen Uusimaa kiinteästi kuuluu, Etelä-Suomen Median liiketoiminnasta vastaava paikallisjohtaja Karri Kannala näkee.

Etelä-Suomen Media tulee tekemään tiivistä yhteistyötä Kymen Sanomien kanssa, jotta Loviisan Sanomien saamat hyödyt voidaan maksimoida. Kymen Sanomat on osa Kaakon Viestintää, jonka Mediakonserni Keskisuomalainen osti huhtikuussa.

– Tehty kauppa täydentää erinomaisesti myös maantieteellistä mediapeittoamme, Kannala kehuu.