Mediakonserni Keskisuomalainen järjestää koko konsernin yhteisellä työhyvinvoinnin viikolla lokakuun ja marraskuun vaihteessa mittavan Ilahduta työkaveriasi –kampanjan konsernin toimipisteillä kautta maan.

Työkaverit järjestävät toisilleen ohjelmaa: taukojumppaa, naurujoogaa, pilatesta ja bingoa. Myös konsernin oma kuoro kiertää ilahduttamassa työntekijöitä. Lisäksi joissakin toimipisteissä kuullaan luentoja muun muassa työssä jaksamisesta ja levon merkityksestä.

–Työhyvinvointi muodostuu monesta asiasta, myös työntekijöiden keskinäisestä ilosta ja työtoveruudesta. Haluamme kannustaa työntekijöitä miettimään, että työhyvinvointi on muutakin kuin työnantajan järjestämää toimintaa. Myös työntekijä voi ilahduttaa työkaveriaan ja olla osallisena paremman työpaikan rakentamisessa, sanoo henkilöstöpäällikkö Katja Sorri.

Hän uskoo, että työnantajankin pitää välillä muistutella, että tiukentuneessa työelämässä tarvitaan välillä mukavia yhteisiä taukoja.

Mediakonserni Keskisuomalaisessa halutaan kehittää työterveyteen ja -hyvinvointiin liittyviä tekijöitä. Työhyvinvoinnin KIHU-tutkimushanke käynnistettiin Jyväskylän toimipisteessä helmikuussa 2017. Hankkeessa kehitettiin työntekijöiden kestävyys- ja lihaskuntoa sekä elämäntapoja.  Valmennukseen osallistui noin 80 henkilöä Mediakonserni Keskisuomalaiselta eri työtehtävistä.

– Myös usea hankkeen ulkopuolinen työntekijä teki Firstbeat-testin ja haki tarkempaa tietoa palautumisestaan, Sorri kertoo.

KIHUn urheilulääkäri ja Olympiakomitean vastuulääkäri Maarit Valtonen piti hankkeen vaikutuksia merkittävinä.

–Ryhmässä tekeminen toi selvästi ryhtiä liikkumiseen. Moni työntekijä sai projektista buustia omaan elämänhallintaansa.

Mediakonserni Keskisuomalainen on järjestänyt myös aikaisemmin terveyden asiantuntijayhtiön kanssa kattavan terveyskampanjan. Siihen osallistui yhteensä 45 työntekijää eri yhtiöistä. Jyväskylässä järjestettiin muun muassa yhteisiä liikuntakertoja kerran viikossa ja kerran kuukaudessa tutustuttiin eri liikuntalajeihin. Hankkeen päätyttyä konsernissa on ollut erilaisia paikkakuntakohtaisia hankkeita, kuten esimerkiksi juoksukoulu ja jumppia.

–Hankkeilla ja niiden jälkeisellä toiminnalla haemme työyhteisöön yhteistä kipinää sekä oman työporukan tukea liikunnallisten harrastusten aloittamiseen ja jatkamiseen, henkilöstöpäällikkö Katja Sorri sanoo.

Syksyllä 2018 ja vuoden 2019 aikana Mediakonserni Keskisuomalainen toteuttaa työterveyden terveystarkastusten yhteydessä Firstbeat-hyvinvointianalyysit. Analyysit antavat työntekijälle arvokasta tietoa unen, palautumisen ja liikunnan kehitystarpeista.

Mediakonserni Keskisuomalaisessa on 2 000 työntekijää noin 40 kaupungissa.

Lisätietoja:

Henkilöstöpäällikkö Katja Sorri, , 040 835 5929

Keskisuomalainen Oyj on pörssissä noteerattu viestintäyhtiö, joka on kasvanut voimakkaasti 2000-luvulla. Mediakonserni Keskisuomalainen kustantaa 28 tilattavaa lehteä ja 24 kaupunkilehteä ja on maamme suurin kaupunkilehtien kustantaja, suurin paikallislehtien kustantaja ja merkittävä maakuntalehtien kustantaja. Konsernin vuoden 2017 liikevaihto oli noin 174 miljoonaa euroa ja se työllistää lähes 2000 ihmistä.